Pivní bary

Návštěva Bierhuis Gulden Draak

23.12.2021

Dnešní  návštěva Bierhuis Gulden Draak v Soukenické opět ve znamení top piva, parádní nabídka, obsluha s odborným výkladem bezchyby, děkujeme.

26.9.2017

Tentokrát návštívil „Pivní archiv“ na pozvání, pivní bar Gulden Draak při příležitosti „Prvního výročí otevření pivního baru Gulden Draak Bierhuis“. Skvělé připravená akce pro zvané, fantastické pivní delikatesy na čepu, super atmosféra a spokojenost všech, kteří přišli pozdravit tento pivní bar při jeho výročí.

Přejeme pivnímu baru hodně dalších zdárných let, spoustu dobrého belgického piva na čepu a do budoucna žádné karamboly a jen úspěch.

Pivu zdar a děkujeme za pozvání. Rádi Vás kdykoliv podpoříme.

8.9.2017

Tentokrát expresní návštěva, rychlovka pouze na 2 kousky:

La Trappe Witte, Wit, alc.5%

Popis:Trapistické pšeničné pivo zakaleného vzhledu s krásnou bílou hlavou. Svěží chuť se stopami kvasinek a ovocnými tóny, hořkým a suchým dozníváním.

„lahodná jemná chuť a aroma , pro mně skvělý trappista“

Boucanier Red, Amber Ale, alc.7%

Popis:Pivo jantarové načervenalé barvy, vyvážené kořeněné chuti s charakteristickým ovocným bouquetem a zřetelnou aromatickou strukturou. Ocení ho pivaři, kteří rádi objevují.

„sladší kousek, polotmavé, skvělé aroma, více ovocné ale zase příjemně hořké, super pitelné, pro mně fantastický belgičan z pivovaru Van Steenberge“

30.6.2017

Tentokrát návštěva zaměřena na dosud neochutnané kousky a nové kousky na čepu.

Babtist 12° typu ležák, Lager Beer

Popis: průzračný světležlutý belgický ležák s pevnou krémovou pěnou. Plná řízná sladová chuť a vůně se středním tělem a jemnou hořkostí.

„slabší hořkost, letní lehčí pití, může být“

Maneblusser 14°, Belgian Blond Ale

Popis: Lehčí pitelné svrchně kvašené pivo, s hustou smetanovou pěnou, citrusovým aroma, plnou nakyslou chutí a jemně hořkým dozníváním.

„jak hovoří popis, skutečně lehčí pití, hořčejší jak předešlé, pitelné“

Duchess de Bourgogne 15°, Flanders Red Ale

Popis: Rodinný pivovar Verhaeghe ve Vichte vaří toto svrchně kvašené červenohnědé vlámské pivo od 16. století tradičním způsobem s dozráváním v dřevěných sudech. Snoubí se v něm čokoládovo-smetanová chuť se suchým dozníváním s kyselostí granátového jablka. Toto doznívání připomíná chuť vína.

„kysele, kysele, pro milovníky tohoto stylu určitě ano, osvěžující, jedno ale stačí“

Roland de Flanders 16°, Blond Huisbier

Popis: Tradiční blond s jemným chmelovým aroma. Velice pěkně vyvážené pivo.

„skvělý ale, trochu chmelové hořkosti, vyvážené, dobře pitelné“

Gouden Carolus Ambrio 18°, Amber Ale

Popis: Vyvážené spojení různých sladů, jemného chmele a typických kořeněných vůní kombinuje plnost přírodního hnědého piva se svěžestí blondu. Prochází refermentací v lahvi.

Historie: Vaří se podle prastarého receptu z r. 1491, kdy svrchně kvašené hnědé Mechelschen Bruynen bylo typickým pivem města Mechelen. Pivovar Het Anker je jediným pivovarem, který stále vaří tento druh piva. Současná verze je poněkud těžší než originál a chmelení je jemnější.

„poměrně hořké ale super, carolus je vždy dobrý a chutná, fakt kvalitka, top kousek“

Spokojenost, super specialitky na zakousnutí, skvělé posezení, obsluha jako vždy za „1“.

Doporučuji, pivu zdar

29.1.2017

Další návštěva unikátního belgického pivního baru, tentokrát návštěva velice cílená a stihlo se to jen tak tak. Záměrem bylo určitě ochutnat:

Gulden Draak Brewmasters edition – pivní styl Belgian Dark Strong Ale z pivovaru Van Steenberge, stupňovitost 22°, alc.10% – bezkonkurenční top záležitost, toto svrchně kvašené pivo zrálo v sudech od whisky a hodně zdatně  to je znát, chuti sladší a z karamelovým aroma.

Dále bylo ochutnáno:

Kwak  Flanders Red Ale 18° – skvělé chuťově, vše dokresluje speciální sklenice v dřevěném stojanu

Gulden Draak  Belgium Dark Strong Ale 22°(Barley Whine) – silák jak se patří, těžké pivo s tóny portského, kávy a čokolády.

Skvělá návštěva, skvělé pivo, znalá obsluha, návštěva za „1“.

Pivu zdar

13.1.2017

Návštěva „13 v pátek“ dopadla skvěle.  Jako vždy , super, znalá obsluha, dobré posezeníčko u něčeho k zakousnutí a u skvělých belgických točených speciálů:

Bacchus Kriek svařený 14° – zimní speciál s višňovou chutí dle středověké receptury

Moinette Bruin 16° – jemné chutě, příjemná hořkost na konci, skvělé pivo

Gouden Carolus Tripel 18° -super ovocné chutě, minimální hořkost, výtečné

Tripel Karmeliet 19°– silně pšeniční nádech, voňavá pochutěnina

Barbar Bok 18° – medová příchuť, skvělý a vyvážený silák

La Trappe Quadrupel 22° – bezkonkurenční pecka z které přímo vyzařuje síla, fantastická chuť, 100 bodů

Doporučuji navštívit , určitě neprohloupíte, sice zaplatíte více, ale taky o hodně více dostanete. Pro skutečné pivní labužníky.

Pivu zdar

10.12.2016

Již po druhé, v sobotu 10.12.2016, jsem navštívil Bierhuis Gulden Draak na Praze 1, ul. Soukenická 34. Jak je již z názvu jasné, jedná se o speciálku, kde „potkáte“ určitě, vše to nejlepší z belgického piva.  Abych na to v záplavě belgického piva nezapomněl, tak zde točí i jedno české pivo a to Fabian 12, pivovar Hostomice pod Brdy. Musím říct, že jsem to nechutnal, to by nebylo si myslím na místě v obložení množství speciálů, siláků, skutečných pivních lahůdek. Nic proti Fabiánovi, ale byl jsem zde chutnat jiné pivo. Ochutnal jsem celkem 6 vzorků podávané v 250 ml sklenicích. Samozřejmostí je speciální sklo , dle druhu piva a pivovaru a k dokonalosti patří i příslušný podtácek , který patří k danému pivu a pivovaru. Skutečně exceletní servis. Trochu k ochutnanýcm vzorkům:

Roland de Flandres Blond -alc.8%, vynikající, lehčí, s jemnou chmelovou aromou

Silly Rouge – alc.8%, excelentní ovocná pecka, , fantastická chuť višní, skvělý ovocný silák

Bornem Red – alc.7%, skvělé chuťově vyvážené klášterní pivo, ovocné chutě na „1“

Gulden Draak Vintage Christmas – alc. 7%, , jeví se jako lehčí belgický silák, chuťově vynikající

Kerstpater – alc.9%, skvělý vánoční silák s karamelovým a čokoládovým nádechem, dobře pitelné

Delirium Christmas – alc.10%, hodně alkoholové, myslím že i složitě pitelné, chuťově povedené

Můžu říct, skutečně špičkový pivní zážitek, dokreslený povedeným „studeným pokrmem“ ve formě „Řezníkova výběru“, který nabízí vybrané uzeniny na mnoha způsobů, feferony, okurky, pečivo … Přijemné prostředí, znalá obsluha, zkrátka povedená návštěva.

Kdo nechce „vyrazit na pivo“ ale chce ochutnat skutečné pivní klenoty, toto je ta „správná adresa“, která určitě nezklame. Určitě doporučuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *